Wat zijn woonaccessoires?

Wat zijn woonaccessoires?

Als ik een ander woord moet noemen voor woonaccessoires, dan zou dat woondecoratie zijn. Officieel gezien zijn woonaccessoires onderdelen van een interieur die verplaatsbaar zijn en die je gemakkelijk kunt vervangen. Door jouw favoriete accessoires zo nu en dan te wisselen en verplaatsen, zorg je iedere keer weer voor een ‘nieuw’ en fris interieur. Een paar mooie en kwalitatieve basics zorgen voor een goede basis. Met overige accessoires kun je wisselen en houd je jouw interieur up to date en kom je iedere dag met een tevreden gevoel thuis.

Waar zijn woonaccessoires goed voor?

Met woonaccessoires creëer je een gezellige sfeer in huis. Deze items zijn essentieel om jouw inrichting helemaal af te maken. Een lege tafel is vooral functioneel, een eettafel met daarop een mooi dienblad met kaarsen of een plateau met een plant in een mooie pot, nodigt uit om aan de tafel plaats te nemen. Met kaarsen zorg je in de avond voor wat extra gezelligheid en sfeer. Ik heb daarom verschillende kaarsenhouders in mijn assortiment. Een waxinehouder is vaak wat grover en opvallender, een kaarsenhouder minimalistisch en stijlvol. Hierin plaats je lange dunne kaarsen, ook wel huishoudkaarsen genoemd. Deze zijn tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar in iedere denkbare kleur, ze zijn ook verkrijgbaar met reliëf, in bijzondere vormen en met prints. Daardoor kun je niet alleen met de kaarsenhouders variëren, maar ook met de kaarsen zelf. In een waxinehouder plaats je de welbekende theelichtjes. Ga je voor geur én gezelligheid in één product? Kies dan voor een geurkaars in een glazen pot.

Wat kun je doen met grotere woonaccessoires?

Met de wat grotere woonaccessoires zoals vazen en potten, maak je een statement. Zelf vind ik het leuk om er droogbloemen in te zetten. Dan ga je lekker de hoogte in en kun je heel gemakkelijk een saaie hoek opfleuren. Kies dan wel voor een vaas of pot die boven smal toeloopt. Anders vallen de droogbloemen alle kanten op en ziet het geheel er vreemd uit.

Welke woonaccessoires je ook kiest, volg je gevoel. Want: met jouw keuzes maak jij jouw huis nóg mooier.

Terug naar de overzichtspagina met blogs