De woontrends van 2022

De woontrends van 2022

Duurzaamheid

Ook dit jaar is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de woontrends. Denk hierbij aan duurzame materialen, maar ook het hergebruiken van materialen en producten. Met woonaccessoires kun je heel gemakkelijk duurzame keuzes maken. De kringloopwinkels staan vol met mooie en unieke exemplaren. Zelf vind ik het leuk om op zoek te gaan naar dit soort parels. Deze kun je terugvinden in de categorie pre-loved. Door kleine woondecoraties te mixen en matchen, creëer je met gemak je eigen stijl. We beseffen ons steeds beter dat het noodzakelijk is om duurzame keuzes te maken en dat verklaart dat het thema duurzaamheid ook centraal staat als je kijkt naar de woontrends van dit jaar.  

Buiten naar binnen halen

Een andere trend is het gevoel van buiten naar binnen halen. Dat wil zeggen dat we in het interieur veel groen terug zien, zowel in kleurgebruik als door het plaatsen van groene planten. Ook andere natuurlijke kleuren en materialen vinden zijn weg naar binnen. Denk aan het gebruik van hout, natuursteen, kurk en bamboe. De kleuren, materialen én de rust van de natuur vormen de ideale inspiratiebron.

Kleurgebruik

De kleur groen staat centraal, maar ook aardetinten zien we dit jaar volop terug in het interieur. Daarnaast blijft de kleur goud populair. De gouden kleur zie je vooral terug in woonaccessoires. Met deze accessoires maak je een statement en kun je een ruimte in één keer compleet maken.  

In Google is de kleur “zachtgroen” momenteel de meest gezochte kleur.

Ronde vormen en golvende lijnen

Waar we eerst vooral harde lijnen zagen in combinatie met een industrieel interieur, zien we dat dit jaar veranderen. Ronde vormen en golvende lijnen maken zijn opmars in het interieur. Dat wil gelukkig niet zeggen dat het een het ander vervangt. De ronde en golvende lijnen gaan goed samen met een industrieel uiterlijk. Ze versterken elkaar.

Ronde vormen als woontrend
Ronde vormen en natuurlijke materialen zijn de woontrend voor 2022

Terug naar de overzichtspagina met blogs