Blog

Woontrends najaar 2022

Ook dit najaar blijven organische en ronde vormen een belangrijke trend op het gebied van woonaccessoires. Waar we voorheen veel zwarte en strakke lijnen zagen (stalen meubels), gaan we dit najaar juist meer ronde vormen terugzien in het interieur. Deze ronde vormen laat je gemakkelijk terugkomen in je accessoires. Denk aan een ronde spiegel, klok of een rond schilderij. Muurcirkels zijn hier een goed voorbeeld van. Helemaal van nu en verkrijgbaar in allerlei prints.

Niet alleen ronde woonaccessoires gaan dit najaar de show stelen, ook je meubels zijn fan van ronde vormen. Denk aan een kast of bank met afgeronde hoeken of een mooie ronde tafel.

In het kleurgebruik zien we vooral natuurlijke kleuren zoals groen, rood en bruintinten terugkomen. We willen het fijne gevoel van buiten bij het huis betrekken en de sfeer van buiten naar binnen halen. Natuurlijke elementen zoals deze mooie rotan houder zijn daar voorbeelden van. Gebruik ook zeker lekker veel groene planten in huis. Ik ben fan!

Nu we richting het najaar gaan, is het ook weer tijd voor kaarsen. Eindelijk! Ik ben zelf echt gek op kaarsen en ik gebruik ze het hele najaar door. Of ik nou op de bank een film kijk of met vrienden ga borrelen, kaarsen maken het altijd extra sfeervol in huis.

Gedraaide kaarsen
Gedraaide kaarsen in de trendkleuren van dit najaar

De woontrends van 2022

Duurzaamheid

Ook dit jaar is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de woontrends. Denk hierbij aan duurzame materialen, maar ook het hergebruiken van materialen en producten. Met woonaccessoires kun je heel gemakkelijk duurzame keuzes maken. De kringloopwinkels staan vol met mooie en unieke exemplaren. Zelf vind ik het leuk om op zoek te gaan naar dit soort parels. Deze kun je terugvinden in de categorie pre-loved. Door kleine woondecoraties te mixen en matchen, creëer je met gemak je eigen stijl. We beseffen ons steeds beter dat het noodzakelijk is om duurzame keuzes te maken en dat verklaart dat het thema duurzaamheid ook centraal staat als je kijkt naar de woontrends van dit jaar.  

Read More

Wat zijn woonaccessoires?

Als ik een ander woord moet noemen voor woonaccessoires, dan zou dat woondecoratie zijn. Officieel gezien zijn woonaccessoires onderdelen van een interieur die verplaatsbaar zijn en die je gemakkelijk kunt vervangen. Door jouw favoriete accessoires zo nu en dan te wisselen en verplaatsen, zorg je iedere keer weer voor een ‘nieuw’ en fris interieur. Een paar mooie en kwalitatieve basics zorgen voor een goede basis. Met overige accessoires kun je wisselen en houd je jouw interieur up to date en kom je iedere dag met een tevreden gevoel thuis.

Read More