The Green Lemon Nicole van Gend

Over mij

Ik ben Nicole, 30 jaar en ik houd van mooie spullen. Daarnaast vind ik het leuk om een webshop te bouwen en beheren. Tijdens de zoveelste lockdown besloot ik deze twee te combineren en mijn droom te volgen en een webshop te starten! Duurzaamheid was één van de thema’s waar ik graag iets mee wilde doen. Zo kwam ik al snel op het idee om ook tweedehands items te verkopen, oftewel pre-loved items. Daarnaast verstuur ik pakketjes zo duurzaam mogelijk. Hoe ik dat doe lees je hieronder.

The Green Lemon run ik in mijn eentje en dat maakt het zowel extra spannend als extra leuk. Ik beloof je dan ook dat ik bij iedere order een vreugdedansje doe van blijdschap. Wedden dat ze dat bij de grote webshops in Nederland niet doen?!


Waar komt de naam The Green Lemon vandaan?  
Green staat voor duurzaamheid. En The Lemon? Dat is de citroen die je op mijn productfoto’s voorbij ziet komen. Door de citroen kun jij beter inschatten hoe groot een product daadwerkelijk is. Het zijn echte citroenen die ik na het fotograferen gebruik in de keuken 😉 Lekker duurzaam dus.

Ik verkoop onder andere kaarsen, kaarsenhouders, serveerplanken, opbergmanden, planners, wenskaarten, geurstokjes en vazen. Met mijn producten hoop ik jou te kunnen verrassen met mooie spullen die jouw dagelijkse leven nét wat leuker maken.

Duurzaam? Hoe dan?
Ik vind het belangrijk om duurzaam te werk te gaan en dat doe ik zo:

  • Ik verpak jouw order met veel zorg en liefde en maak hierbij gebruik van hergebruikte materialen. Er zijn al heel veel dozen in omloop en ik vind het dan ook zonde om nieuwe dozen te laten produceren. Vrienden en familie helpen mij door deze dozen en andere verpakkingsmaterialen te sparen. Je ontvangt jouw order daarom in een hergebruikte doos.
  • Breekbare objecten verpak ik heel zorgvuldig. Ook hierbij recycle ik zoveel mogelijk bestaande materialen. Uiteraard bezuinig ik niet op deze materialen ten koste van de veiligheid. Dat jouw pakketje in een goede staat aankomt is het allerbelangrijkst.
  • Ik laat papieren pakbonnen en facturen achterwegen. Deze verstuur ik digitaal om zo het gebruik van papier en inkt te reduceren.
  • Voor mijn wenskaarten kies ik bewust voor papier met een FSC® keurmerk.
  • Ik doe mijn best om een doos te vinden die precies past zodat ik zo min mogelijk lucht verstuur.
  • Pakketjes maak ik dicht met papieren tape in plaats van plastic.
  • Ik bied ook tweedehands artikelen aan in de categorie pre-loved. Hier vind je mooie en unieke items die zeker nog een tweede leven verdienen.
  • Je kunt jouw bestelling gratis afhalen in Beek en Donk. Zo bespaar je niet alleen de verzendkosten, maar ook een groot deel van de CO2-uitstoot van jouw bestelling.

Heb jij nog meer duurzame tips? Deel ze dan vooral met mij!

Mijn droom is dat ik jou kan inspireren en dat The Green Lemon hét adres wordt voor cadeautjes voor een ander, maar ook vooral een webshop waarop je een cadeautje koopt voor jezelf.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.